Friday 22 April 2016

Verdens Bogdag


Ifølge en hårdnakket legende døde William Shakespeare og Miguel Cervantes begge på samme dag for 400 år siden, det vil sige den 23. april 1616. Historisk set er dette vist ikke helt korrekt. Cervantes blev begravet den 23. april, dagen efter han døde den 22. april. Shakespeare døde godt nok den 23. april, med det var efter den gamle julianske kalender, hvilket svarer til den 3. maj i den nuværende gregorianske kalender. Shakespeares fødselsdag var muligvis også den 23. april (1564), men dette er lidt usikkert, og det var under alle omstændigheder også efter den gamle julianske kalender. Det skal bemærkes, at man i England først gik fra den julianske til den gregorianske kalender i 1752, medens dette i Spanien allerede var sket i 1582.



Det er med andre ord lidt overdrevet at fejre en eller begge af disse to herrer i dag, den 23. april. De har i øvrigt næppe nogen sinde truffet hinanden (anden end på en bogreol). Men vi fejrer nu alligevel dem begge (eller er det kun Shakespeare) her på Verdens Bogdag, i dag den 23. april.

Jeg går straks i gang ned at bestille et bar gode bøger over internettet. Et par rigtige papirbøger til ære for alle gode forfatteres minde.

God bogdag alle sammen, og gak hen og gør ligeså :)

No comments:

Post a Comment